Boktips: Äventyret Människan av Eirik Granqvist

Äventyret människan av Eirik Granqvist

I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Men hur skapades människan? Och vad hände när hon hade skapats? Här berättas hela historien från världens födelse fram till i dag, lättillgängligt men med stor kunskap, många aha-upplevelser och mycket mänsklig humor. På köpet får vi en exposé över de första människorna i Finland. Varifrån kom de och vad fick dem att bosätta sig i Varggrottan i Kristinestad? Eirik Granqvist har haft ledande befattningar vid naturhistoriska museer i flera länder och grundade 1985 Préhistorama, museum över människans utveckling i Sydfrankrike. 2009–2010 var han professor vid Shanghais museum för vetenskap och teknologi, vårterminen 2011 arbetade han i utbildningsuppdrag vid Thailands naturhistoriska museum i Bangkok.

Mer information om boken.

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *