Nya fossilfynd och ”felande länkar” mellan fiskar och landlevande ryggradsdjur

Erik Svensson skriver:

I den alltmer aggressiva kreationistiska propagandan mot den darwinistiska evolutionsteorin så påstås det ofta att det saknas de ”felande länkar” mellan olika organismer som man man skulle förvänta sig att hitta i fossillagren. Kreationister och förespråkare för den nyare rörelsen ”Intelligent Design” – som är en slags mer ”modern” variant av skapelsetro men som är lika ovetenskaplig till sin natur – påstår ofta triumferande att ”det finns inga mellanformer i fossillagren”, vilket tas som intäkt för att en allsmäktig Skapare skulle vara en sannolik förklaring till livet på jorden.

Läs hela artikeln.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *