Ploppteorin

Ploppteorin är tillsammans med Talking Snake Theory en av många utmanare till evolutionsteorin.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ploppteorin

 1. Anders Åberg skriver:

  Tja, fast någon klentrogen Ploppist kanske tycker att den liknar Big bang teorin lite för mycket för att man skall känna sig helt bekväm med den.
  Stephen Hawking kallade Big bang ”The ultimate free lunch”, läran om hur man kan få ett helt universum alldeles gratis och det är väl den allmänna åsikten bland dagens forskare att universum faktiskt ploppade upp ur ingenting. Möjligen med en liten brasklapp att ”ingenting” kanske ändå på något konstigt sätt var någonting.
  Det där ju inte påfallande intuitivt och lätt att ta till sig, men det stöds iallafall av matematiken och iakttagelser inom kvantfysiken.
  En övernaturlig skapare utanför tid och rum som tryckte på själva ploppknappen och sedan satte sig på åskådarbänken är nästan lika sannolik. Ingen av dom två teorierna gör oss egentligen så mycket klokare. Våra stackars jägar/samlar hjärnor hamnar iallafall i en oförklarlig evighet som vi nog aldrig tar oss ur.

  • Admin skriver:

   Jag skulle tro att ploppteorin mer liknar något kosmologiskt än något biologiskt. 😉

   • Anders Åberg skriver:

    Ja, men om det är någon gång man eventuellt kunde vänta sig upp ploppande elefanter så är det kanske en sen lördagskväll och då kanske troligast efter en del andra ploppande ljud har berikat luftrummet.
    Ännu har jag dock inga empiriska bevis för något sådant, kanske är kvällen för ung ännu, jag vet inte, men mest troligt är nog att jag även i morgon helst förlägger ploppandet från intet till kosmos eller elementarpartiklarna.

 2. skriver:

  nä detta låter icket rimligt. darwin ftw

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *