Evolutionsteorin och den medicinska forskningen

Den ”kristna, bibelläsande och skapelsetroende NO-läraren” Johannes Axelsson menar att den ”medicinska forskningen har blivit vilseledd av evolutionsparadigmet”. Detta fick mig att tänka på följande Doonesbury-stripp av Garry Trudeau.

Här finns mer information om evolutionsteorins betydelse för den medicinska forskningen.

Det här inlägget postades i Kreationistlögner. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Evolutionsteorin och den medicinska forskningen

 1. Jag förstår varför gubben blir så förvånad och frågar ”Evolved?” Han vet nämligen att bakterier som blivit resistenta inte blivit det genom utveckling, utan snarare genom avveckling. Läs gärna mer om det här, under rubriken ”Resistenta bakterier”.

 2. Johan Karlsson skriver:

  Du som är NO-lärare borde väl känna till att enligt evolutionsteorin bildar alla arter ett fylogenetiskt träd? Evolutionen har alltså inte endast en riktning, utan otaliga; och vissa av dessa innebär att organismer ”degenererar”* (ex: parasitiska organismer, pseudogener, etc). Så du kan kalla det ”avveckling”; men evolution är det hur du än vrider och vänder på det.

  * Ur vår synvinkel.

 3. Johan Karlsson skriver:

  När det gäller ditt blogginlägg använder den sig av samma halmgubbe.

  Du kanske bör läsa på grunderna innan du försöker motbevisa teorin?

 4. Johnny Lilja skriver:

  Skrämmande att människor med så låga kunskapsnivåer och en så bristande förståelse för evolutionen får undervisa överhuvudtaget. Hög tid att slopa de religiösa friskolorna för barnens skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *