Sluta tänk! Bli kreationist!

”Jag vill utmana dig som läser detta att inte kompromissa med evolutionen. Våga istället lita på att Gud faktiskt har uppenbarat sanningen genom Bibeln och bevarat den för att vi ska ha en chans att veta hur allt ligger till. Bibeln är som naturvetenskapens facit. Du behöver inte låta dig bekymras av alla till synes okrossbara motargument – det är bara rökridåer – utan kan tryggt vila i att Gud har bra svar att ge till dem som söker. Varje naturvetenskaplig upptäckt vittnar om Skaparen. Låt inte dem som är motståndare till Gud få ha ensamrätt på att tolka dessa upptäckter. Vi behöver inte alls kapitulera för naturvetenskapen – det vore totalt onödigt! Vi kan istället dra nytta av naturvetenskapen. Du har Skaparen på din sida, därför törs du gå emot strömmen!” / Newtonbloggaren

Sluta tänk!
Bli kreationist!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Sluta tänk! Bli kreationist!

 1. Anders Åberg skriver:

  Men jag tror på Robert Lind i Kramfors, undrar just om han har skrivit någon bok om alltings ursprung?
  Kanske är det rentav så att universum började i Kramfors….
  Det tror jag på….ja, nu har jag bestämt mig.
  Jag har Robert på min sida, därför törs jag gå emot strömmen.
  Krameluja på er.

  • Micke skriver:

   Konstigt! Varför kan man aldrig diskutera sakfrågorna, istället för att kasta skit.
   Har man för dåliga argument när man satsar på spelare istället för puck?

 2. Johnny Lilja skriver:

  Jag har argumenterat lite med dessa människor, mest för nöjes skull men också att förstå hur de tänker. Jag kan inte påstå att jag fått någon inblick i det religiösa tänkandet dock… Framför allt är det förmågan att blunda för uppenbara fakta och förmågan att okritisk tro på diverse orimligheter som fortfarande förvånar mig. Gudstron i sig verkar finnas som en medfödd benägenhet. OK för det, även om jag tycker det är orimligt, men det här att de faktiskt tror att jorden är 6000 år etc. Jag kan inte ens teoretiskt tänka mig hur man kan tro på det…

  • Anders Åberg skriver:

   Men, Robert Lind var i begynnelsen, citat Hasse Alfredsson.
   Det låter naturligtvis löjligt att tro att en figur från en sketch med Hasse å Tage skapat universum, men på vilket sätt är det löjligare än att tro på gud?
   Bevisnivån är väl exakt lika hög.
   Hade denna Newtonbloggare växt upp i ett hem där alla trodde på Robert Lind, så hade han troligen också gjort det, med samma argument som ovan.
   Det vi präglas på i barnaåren verkar vara mycket svårt att senare göra sig fri från och logiska argument är nog svåra att ta till sig om alltid matats med vidskepelse.

  • Micke skriver:

   Har du ställt de rätta frågorna? Tex, varför du tror att jorden är flera miljarder år gammal. Vilka vetenskapliga stöd finns det?

   • Admin skriver:

    Du hittar en sammanställning här: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_the_Earth

   • Anders Åberg skriver:

    Vetenskapliga metoder resulterar ofta i justeringar i takt med ökad kunskap och bättre instrument, så exakt vilket ålder jorden har enligt vetenskapen kan säkert förändras i framtiden.
    Dagens metoder är dock allmänt erkända av all världens vetenskapsmän trots att dom ständigt är utsatta för prövning.
    Dom ger oss den kunskap vi kan ha i nuläget och framtida justeringar blir gissningsvis inte jättelika.
    Att det står en annan ålder i en gammal bok som skrevs långt innan vi visste ett skvatt om universum, har inget som helst vetenskapligt värde och substansen i bibelns skapelsesaga är exakt lika hög som den i Hasse och Tages sketch, fast mycket tråkigare.

 3. Jag märker samma fenomen hos flera grupper, religiösa, new age, konspirationsteoretiker mm. Jag fick upp uttrycket Intektuell Underkastelse som jag börjat använda. Det är en ide som dom underkastar sig totalt. Den iden behöver inte förklaras och bevisas som andra idéer utan bara är. Allt annat måste förklaras från det man underkastar sig. Det som inte stämmer in är ett misstag, en konspiration eller en lögn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *