Lingvistiskt bevis mot evolution

Christer Åberg publicerar en text på sin hemsida som han översatt från pastor David J. Stewart, som går ut på att förekomsten av flera språk motbevisar evolutionsteorin. Argumenten mot att språk kan utvecklas bygger till stor del på okunskap och halmgubbar, typ ”hur skulle det här gå till, blev en gorilla arg på en annan gorilla och bestämde sig för att starta ett nytt språk?” Texten slutar med en utsträckt hand (nåja):

”Man måste vara en idiot för att tro på evolutionens nonsens.

Nå, om Big Bang teorin är sann, varför var det bara en? Varför inte två eller tre stora smällar, eller tusen?

För mig är det är fantastiskt hur människor ständigt placerar Gud och Bibeln på rättegången, men okritiskt acceptera ologiska teorier om evolutionen. Detta visar bara deras onda hjärtan av otro att inte tro på Guds Ord.”

Även den som inte kan det minsta om lingvistik, men som förstår konceptet med biologisk evolution, kan säkert räkna ut att geografisk separation av språkande grupper, leder till oberoende utveckling inom de olika grupperna. Bara inom det svenska språket, kan man se skillnader mellan t.ex. ostkusten och västkusten eller Norrland eller Götaland, i form av dialekter.

Det här inlägget postades i Kreationistlögner, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lingvistiskt bevis mot evolution

  1. Vetenskap skriver:

    Att det finns dem som bara helt och hållet kan avvisa evolutionensteroin bara så där. Det visar bara religionens instängning och hur bräcklig den är mot vetenskapliga teorier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *