Miss USA 2011 och undervisning i evolution

Minns ni den träffsäkra parodin på Miss USA-kandidaternas svar på frågan om skolelever bör få lära sig om evolution? De uttalanden som sannolikt ligger till grund för parodin är här nerklippt till en fem minuter lång film. Detta är det värsta av det värsta:

Det totala antalet timmar som läggs på evolutionsteori i svensk grundskola är försumbar, och enligt Catrin Johansson finns elever som på sin höjd hört ordet nämnas (sid 12). Detta kan jämföras med hur mycket tid eleverna får kristendomsundervisning av Svenska kyrkan, vilket enligt Camilla Grepe kan vara hundratals timmar.

Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Miss USA 2011 och undervisning i evolution

  1. Elin skriver:

    Nej, det där känner jag inte till. I skolanatade vi såmycket mera om evolution och dess teori än om religion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *