Evolution och språk

Är vårt språk intelligent designat eller evolverat? Peter Hadfield reder ut begreppen.

Det här inlägget postades i Vetenskap. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Evolution och språk

  1. Anders Åberg skriver:

    Även om vissa språk och många ord är påhittade av intelligenta människor så blir det naturligtvis helfel att säga att ”språk” är intelligent designat. Nästan alla djur har språk.
    Vanliga svenska älgar har varningsläten, lockläten, brunstläten osv. Nu säger ni att älgar inte prata, men dom prata med mig! Jag har lärt mig härma dom och kan precis som vissa jägare locka dom till mig. Om man lyssnar på två korpar som flyger omkring så kan man med lite tur få höra massor av olika läten och kombinationer av läten och naturligtvis har alla dessa ljud någon innebörd för korparna. Människans språk lär också ha varit rena läten från början, ungefär som danska är det än idag.
    Förmågan att frambringa ljud finns där för att den har gett evolutionära fördelar och ju mer avancerat och sammansatt ett djurs liv är desto mer olika saker behöver det förmedla och desto större blir fördelen för dom individer som är bra på det.
    Man anar en påfallande desperation hos dessa kreationister i alla deras tafatta försök att hitta design i allting. Fullt förståeligt i och för sig då det räcker med att titta på stjärnhimlen för att fatta att deras 6000 år inte räcker för att förklara avstånden ens i vår egen galax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *